במאמר הקודם הצגנו את הסוגים השונים של מערכות המידע וטיפים לבחירת מערכת מידע מתאימה עבור העסק שלכם.
אחד מהסעיפים מתייחס לבחירה בין מערכת מידע שהיא מוצר מדף, לבין מערכת מידע שהיא כלי של פיתוח אישי עבורכם.
מערכת שהיא מוצר מדף – הכוונה מערכת קיימת, מוצר מוגמר, שניתן לבצע בה שינויים ועדכונים בהתאם לצורך (ברמה מסוימת, כל מערכת עם הגמישות שלה). מערכת מדף שניתנת להתאמות ושינויים תהיה תמיד זולה משמעותית ממערכת לפי פיתוח אישי. כאשר מדובר בחברות ועסקים קטנים ובינוניים, לרוב התקציבים אינם מאפשרים קליטת מערכת מידע שעלות הקמתה היא 70,000 ₪ ויותר, ולכן הפתרון של מערכת מידע שהיא מוצר מדף הוא הפתרון המתאים עבורם.
במאמר הזה נתייחס לביצוע תהליך איפיון הצרכים של העסק שלכם על מנת לבחור ולהתאים את מערכת המידע "מוצר מדף" המתאימה ביותר.
לאחר שהגדרתם את כל ארבעת הסעיפים – ניתן לגשת לבחינת המערכות הקיימות באמצעות חיפוש בגוגל או התייעצות עם בעלי מקצוע.
קיימים לא מעט פתרונות מקומיים של פיתוחים ישראלים בעברית, אך שימו לב כי יש גם לא מעט מערכות באנגלית שניתנות לגיור ולהתאמה לשפה עברית.
חשוב להבין, מערכת מידע שהיא מוצר מדף יכולה לתת פתרון מצוין לארגון, אך ברוב המיקרים לא תתן פתרון של 100% (ולפעמים גם לא 85%) – וזה בסדר. כל עוד אנחנו מבחינים בין הדברים שהם קריטיים לנו ולא ניתן לוותר עליהם, לבין נושאים שניתן להתגמש בהם ולמצוא דרכים אחרות לבצע (או להתאים את אופן העבודה שלנו לזה של המערכת).
צריכים עזרה בתהליך איפיון הצרכים להתאמת מערכת מידע? דברו איתנו 09-9508808.
בהצלחה
© כל הזכויות שמורות לאנובה מערכות ניהול בע"מ | פיתוח ועיצוב אתרים Webnoise | מדיניות פרטיות | נגישות